Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Οι πρώτες κριτικές / παρουσιάσεις για τα αγαπημένα "Μαθητικά κατορθώματα"

Δύο νέες κριτικές-βιβλιοπαρουσιάσεις για την νέα σειρά "Μαθητικά κατορθώματα" (Εκδόσεις Μεταίχμιο) που δημοσιεύτηκαν μέσα στον Σεπτέμβρη.

Cretalive, "Τα παραμύθια του Σαββάτου" από την Ελένη Μπετεινάκη
"...Μια όμορφη ιστορία για το καλωσόρισμα της νέας σχολικής χρονιά από την Αντιόπη Φραντζή γεμάτη συναισθήματα κι ευαισθησίες. Ο πανικός, ο φόβος, το άγχος αλλά και η χαρά έχουν τον πρώτο  λόγο σε μέρες που γενικά θεωρούνται δύσκολες για την προσαρμογή μικρών μαθητών σε νέα περιβάλλοντα. Ιστορίες που τα κάνουν να νοιώσουν ασφάλεια, σιγουριά και πίστη πως αυτό που λένε οι γονείς για το κάθε αρχή και δύσκολη, ισχύει και σιγά σιγά τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα και η διάθεση αλλάζει.
Η εικονογράφηση του βιβλίου από τον Νίκο Γιαννόπουλο, είναι πάρα πολύ ζωντανή, χαρακτηριστική και με φιγούρες που τυπώνονται στη μνήμη και αγαπιούνται  από τα μικρά παιδιά. Υπέροχα χρώματα με ξεχωριστή τη μορφλη της μικρής Νεφέλης.
Το βιβλίο έχει στο τέλος του αρκετές δραστηριότητες για τα παιδιά και είναι κατάλληλο από ηλικίες των 6 ετών!..." 

Nakasbookhouse.gr 
"...Καμία δεν είναι περισσότερο αρμόδια από την Αντιόπη Φραντζή, εκπαιδευτικό και διευθύντρια σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για να μας μιλήσει για μαθητικά κατορθώματα και να απαντήσει στο ερώτημα Τι κάνουν τα πρωτάκια και να μας αποκαλύψει Τα ζωγραφιστά μυστικά ενός ευρηματικού δασκάλου.
Η νέα σειρά βιβλίων της που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε ευχάριστη και παιχνιδιάρικη εικονογράφηση του Νίκου Γιαννόπουλου μπορεί να έχει ποικίλους αποδέκτες. Απευθύνεται αφενός σε παιδιά από 6 ετών δίνοντάς τους φωνή για να μας μιλήσουν για τα ζητήματα που τα απασχολούν, αφετέρου σε γονείς προσφέροντάς τους μικρά τρικ ενθάρρυνσης για τα παιδιά τους, αλλά και σε εκπαιδευτικούς για να αναγνωρίσουν και να διευρύνουν τον εαυτό τους. Στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν και σε επίπεδο σχολικής τάξης...."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου